מלון עם אג'נדה ירוקה
המהפכה הירוקה כבר כאן, בכל תחומי החיים. והיא, כמובן, אינה פוסחת על בתי המלון: מלונות ירוקים הם כבר יותר מקונספט.
אישית, אני מאמינה שיזמים השוקלים לפתוח מלון ירוק הם אנשי עסקים ואזרחים בעלי ערכים ראויים. בנוסף לכך, הם יגלו עד מהרה שאת הערכים האלה אפשר לתרגם גם לביזנס משתלם: מלון כזה ימשוך אליו אורחים רבים, המעוניינים לשלב נופש עם שמירה על הסביבה. המספרים מדברים בעד עצמם: יותר ויותר נופשים, בישראל וברחבי העולם, מחפשים כיום את האופציה הירוקה – מלון ירוק כדי לבלות בו את חופשתם.
מלון ירוק יכול – וצריך – להתחיל כבר בשלב הבנייה. ניתן להשתמש בחומרי בנייה ממוחזרים. בהמשך יש אפשרות להשתמש במערכות לשימור אנרגיה. מערכות מסוג זה לא רק ידידותיות לסביבה, אלא גם מאפשרות חיסכון כספי ניכר בהוצאות התפעול של המלון.
דוגמא מצוינת למיזם נופש ירוק הוא מלון הייאט שנפתח באחרונה בסיאטל שבמדינת וושינגטון. המלון הוא אחד מ-20 בתי מלון בארה"ב שנבנו על פי תקן LEED – תקן לבנייה ידידותית לסביבה של המועצה האמריקאית לבנייה ירוקה (USGBC).
מתכנני המלון השכילו להשתמש בעקרונות ירוקים גם כדי להפוך את המקום לאטרקטיבי. החלונות הכחולים הגדולים של המלון עשויים מחומרים ידידותיים לסביבה, מספקים הגנה מקרני השמש ומפחיתים את החום בבניין (המשמעות – חיסכון בהוצאות על מיזוג). במקביל, הם מרהיבים, אטרקטיביים מאוד ומעוררים עניין.
בנוסף לחלונות הייחודיים, גג המלון עוצב כגג "חי": שפע של צמחייה ירוקה מוסיפה לא רק להנאת האורחים, אלא גם מפחיתה משמעותית את החום שנספג במבנה. גם בדרך זו, המשלבת שמירה על הסביבה ואטרקציה ירוקה לאורחים, מושג חיסכון כספי: שימוש מופחת במערכת המיזוג מוריד את צריכת החשמל.
בשורה התחתונה, על פי נתוני המלון השילוב של החלונות החיצוניים הייחודיים והגג הירוק מפחית 23 אחוז מהוצאות החשמל!
הגישה הירוקה באה לידי ביטוי גם בחדרי האירוח עצמם: התקנת "חסכמים" באמבטיה, בכיור ובאסלה אינה פוגמת כלל בהנאה של האורחים, ומצד שני מאפשרת לחסוך במים. נישאר עוד לרגע בחדר האמבט: אספקה של שמפו וסבון ידידותיים לסביבה בתוך דיספנסרים הניתנים לשימוש חוזר, מחליפה את מוצרי הטואלטיקה רגילים המגיעים בדרך כלל באריזה שאינה ניתנת למחזור.
לייף סטייל ירוק
אז מה עוד אפשר לשלב בחדרי האירוח ובשטחים הציבוריים של בית המלון? פחי מחזור קטנים לשימוש האורחים, תתרום רבות לאווירה הירוקה. שטיחים מסיבים טבעיים, נורות פלורסנט או נורות ירוקות החסכוניות מאוד בחשמל ופולטות פחות חום לעומת נורות רגילות, מוצרי טקסטיל אקולוגיים (מגבות בחדרים ובבריכה, סדינים וכלי מיטה). בחדר האוכל ניתן להגיש אוכל אורגני.
כל הדוגמאות הללו, המרכיבות יחד את חוויית האירוח בבית מלון, יזכו להערכה מצד אורחים שנושא איכות הסביבה הוא כבר חלק מהלייף סטייל שלהם. הם יידעו להעריך את ההשקעה ואת ההבדלים החשובים שמציע להם בית מלון ירוק.
● תזכורת למתעניינים בתחום: 10 טיפים לשנה ירוקה.