Skip to content

חגיגה של טעמים

17/04/2010

סוף השבוע מגיע ועכשיו אפשר להפיג מעט את המתח שהצטבר במהלך ימי העבודה. דרך נהדרת לעשות זאת היא באמצעות ביקור בשוק האיכרים בנמל תל-אביב (הפועל גם ברעננה, הרצליה וקיסריה).

בשוק אמנם שוררת צפיפות, אבל החוויה הצבעונית מפצה על עומס המבקרים.

שוק האיכרים הוא הרבה יותר מאוסף של דוכנים המציעים ירקות ופירות טריים, מוצרי מאפה ופרחים: זו גם חגיגה של זיתים, ממרחי זיתים ושמני זית. המגוון גדול ומרשים מאוד גם בתחום הגבינות, ואף בתחום הפסטה המוכנה לבישול.

סוף סוף מצאתי מאפייה המייצרת קאפקייקס אמיתיים! אושר גדול, ואולי גם עסקים: אני שוקלת להציע לבעלי המאפייה לספק קאפקייקס ל-Tamares, רשת המלונות שבה אני עובדת.

שני דברים קטנים אבל חשובים הייתי משנה בשוק הצבעוני הזה: קודם כל, כדאי שיהיה שם בר מיצים טבעיים, עם שפע של אפשרויות וטעמים.

בנוסף, חבל שהדוכנים בשוק הקטן עומדים בצמוד האחד לשני, כך שלא נותר מקום לשבת, להתרווח קצת וליהנות עוד יותר מהמטעמים. כדאי למפעילי השוק ללמוד בנושא הזה משוק דומה, כמובן גדול הרבה יותר – בלוס אנג'לס.

לפני שאתם פורשים הביתה לעיתוני סוף השבוע ומנוחת השבת, אל תשכחו להציץ במעגן הקטן וכמובן בנוף הנהדר הנשקף מהנמל.

באזור כבר פועל מלון בוטיק קטן, Port Hotel. אני בטוחה שבעתיד יקומו מלונות בוטיק נוספים באתרים מצוינים כמו נמל תל-אביב, ומקווה להיות חלק ממיזמים כאלה.

● למתעניינים בגישה אחרת בתחום המזון, כדאי להציץ באתר של Slow Food – ארגון בינלאומי הפועל ב-132 מדינות, מתנגד למזון מהיר ומציע השקפת עולם גסטרונומית אלטרנטיבית.

No comments yet

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: